لقمان مداین منتقد جشنواره فیلم فجر: زنان آزاد یعنی فروغ!/ نقد فیلم رگه های آبی

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، لقمان مداین منتقد جشنواره فیلم فجر طی نقدی اختصاصی نوشت:
در بخش ویژه از شب اول جشنواره، فیلمی از فروغ فرخزاد نمایش داده شد، اثری که می گفت زن نسل جدید امروز همانند فروغ است، میخواهد خودش را کشف کند، رشد دهد، زندگی کند، نمی خواهد پاسوز شوهری شود که از او زن خانه می خواهد، زندگی اش فدای فرزندش شود، آمده تا بگوید اگر مادر استقلال را یاد بگیرد فرزند نیز مستقل میشود ولی اگر بخواهد فداکار شود، فرزند نیز قد نمیکشد.
میگوید قدمت زن، زندگی و آزادی نه از امروز که از دوران فروغ ها شکل گرفته و زنان برای آزادی خود جنگیدند.
نسل مردسالار و زن فداکاری که مادری را در سوختن و ساختن میبیند همچون بیماران جزامی نشان میدهد که واگیر دار است، و اگر بشود یک نفر را هم از دست چنین خانواده هایی نجات داد همچون رهایی کودکی سالم از بیماری جزام است.
نشان میدهد زنی که رویا دارد در جامعه مردسالار و بسته، دیوانه و هرزه قلمداد میشود.
حتی حمایت پدر و مادر را هم ندارد، فرزندش را از او میگیرند، خانواده اش را میگیرند، تا شکستنش را بنگرند و زمانی که خودش را از بند زندگی رها کرد در سوگش اشک بریزند و سیاه پوش شوند.
تدوینش رفت و برگشتی بود، برای آنکه حرفشان را بزنند مجبور شدند به لفافه پناه ببرند، صدا خوب بود، تم رنگی خوب بود، بازی ستاره پسیانی و باران کوثری عالی بود، نقش را شخصی کرده و روان ادای دیالوگ میکردند، دیگر بازیگران هم خوب بودند، گریم و فیلمبرداری و میزانسن مناسب بود، نماد گذاری داشت، اما پایان بندی بسیار ضعیفی طرح شده بود، قصه فاقد یک پیش درآمد بود و از فیلمنامه پرنقصش رنج می برد، فرض را بر این گذاشته بودند که مخاطب همه چیز فروغ را می داند و این یک رویه اشتباه است.
فرصتی برای پرداختن به نقد کامل نیست و مجبوریم طبق استاندارد جهانی هر فستیوال نقد ریویو محور ارائه کنیم پس نقد کامل بماند برای فرصت مناسب.