نامه سرگشاده بیش از ۴۰۰ هنرمند هالیوود در واکنش به درخواست گوگل و اوپنایآی برای «دسترسی بدون محدودیت» به آثار آنان

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، گروه کثیری از هنرمندان هالیوودی از دولت آمریکا خواستند به تقاضای گوگل و اوپنایآی در مورد «دسترسی بدون محدودیت» با آثار هنری توجهی نکند.
در اجلاس هوش مصنوعی فوریه امسال که در شهر پاریس برگزار شد، «جیدی ونس» معاون ریاست جمهوری آمریکا از «تنظیم مقررات افراطی» اتحادیه اروپا پیرامون پیشرفتهای هوش مصنوعی انتقاد کرد و گفت این محدودیتها از نوآوری در فناوری جلوگیری میکند. اظهارات او بر وفق مراد غولهای تکنولوژی از جمله گوگل و اوپنایآی بود که هفته پیش طرحهایی به «دفتر علوم و فناوری کاخ سفید» (OSTP) ارائه کردند و اساساً گفتند که هوش مصنوعی نیازی به تنظیم مقررات ندارد.
این دو شرکت مشخصاً بخشی را در این طرحها قرار دادند و مدعی شدند که وقتی بحث قوانین کپیرایت و هوش مصنوعی در میان باشد، دولت باید دکترین حقوقی استفاده منصفانه را اعمال کند. اوپنایآی میگوید این اقدام نه تنها در مورد «رقابتجویی آمریکایی» بلکه «امنیت ملی» است. گوگل از طرف دیگر ادعا میکند که برچیده شدن محدودیتها «برای شتابدهی به هوش مصنوعی در علم» ضروری خواهد بود.
به بیان دیگر گوگل و اوپنایآی درخواست کردهاند که شرکتهای هوش مصنوعی در مورد قانون کپیرایت مستثنی شوند و بتوانند بدون کسب مجوز از هنرمندان مدلها را آموزش دهند. این تقاضا برای هالیوود قابلهضم نبوده و سبب انتشار نامهای سرگشاده از سوی بیش از ۴۰۰ کارگردان، نویسنده، بازیگر، موزیسین و دیگر افراد شاغل در صنعت فیلمسازی به «دفتر علوم و فناوری کاخ سفید» شده است.
در بخشی از این نامه آمده است: «ما قویاً باور داریم که رهبری جهانی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی نباید به بهای نابودی صنایع پایه هنری ما تمام شود. صنعت هنر و سرگرمی آمریکا از بیش از ۲.۳ میلیون شغل ایجاد کرده و سالانه بیش از ۲۲۹ میلیارد دلار دستمزد پرداخت میکند، در حالی که بنیانی برای نفوذ دموکراتیک و قدرت نرم آمریکا در خارج از کشور فراهم میآورد. اما شرکتهای هوش مصنوعی با تضعیف محافظت کپیرایت فیلمها، سریالهای تلویزیونی، آثار هنری، نوشتهها، موسیقی و صداهایی که برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی در دل ارزشگذاریهای چند میلیارد دلاری شرکتهای بزرگ به کار میروند، خواهان نابودی این قدرت اقتصادی و فرهنگیاند.»
سلبریتیهایی چون «گییرمو دل تورو»، «پل مککارتنی»، «ناتاشا لیون»، «کیت بلانشت»، «فیبی والر-بریج»، «ایوا دوورنی»، «پل سایمن»، «بن استیلر»، «آبری پلازا»، «ران هاوارد»، «آیو ادبیری»، «تایکا وایتیتی»، «لیلی گلدستون»، «سم مندز»، «الیویا وایلد»، «آلفونسو کوارون»، «مگی جیلنهال»، «پل جیاماتی»، «رایان جانسون»، «کریس راک»، ««ارک رافلو» و بسیاری دیگر این نامه را امضاء کردهاند.
اوپنایآی ادعا میکند که مدلهای هوش مصنوعی آموزش دیدهاند تا «آثاری که در دسترس عموم قرار گرفته را بازآفرینی نکنند» اما «اسکارلت جوهانسن» ممکن است نظر دیگری داشته باشد. این دو شرکت میگویند اگرچه آمریکا پیشتاز تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی است اما اگر به آنها «دسترسی بدون محدودیت» داده نشود و رقابت از بین برود، «آمریکا بازنده» خواهد بود.
یکی از اهداف اعتصابات هالیوود که نزدیک به دو سال پیش شروع شد جلوگیری از تحقق اهداف مشابه استودیوها و شرکتهای هوش مصنوعی بود.
«ناتاشا لیون» که نامش در میان امضاءکنندگان نامه دیده میشود، به تازگی استودیوی هوش مصنوعی «استریا» (Asteria) را به همراه «برایان موزر» راهاندازی کرده و مدل هوش مصنوعی «مری» (Marey) را به عنوان اولین مدل «تمیز» برای جلوگیری از نقض کپیرایت ساخته است.