مصطفی فرجی: فیلم با موضوع ازدواج کودک‌همسری آغاز می‌شود

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، مصطفی فرجی منتقد سینما و فیلم ساز طی یادداشتی اختصاصی گفت:

فیلم مردآرام با ریتمی آرام پیش می‌رود که این کندی به دلیل شخصیت‌پردازی مرد آرامی است که مهدی هاشمی آن را ایفا می‌کند. فیلم با موضوع ازدواج کودک‌همسری آغاز می‌شود و مخاطب را با سرنوشت دختری که به اجبار تن به این ازدواج داده است، همراه می‌کند.  
حضور شخصیت شیرزاد، معشوقه دختر افغان، از نکاتی هست که روند داستان را تا حدی قابل پیش‌بینی کرده است: «از همان ابتدای فیلم که عکس شیرزاد نشان داده می‌شود، مشخص است که او دوباره بازمی‌گردد و ماجرای عشق ناکامش را پی می‌گیرد.درباره شکل‌گیری رابطه میان کاراکترها با پیشرفت داستان فیلم، مشخص می‌شود که نگاه شخصیت مهدی هاشمی به دختر نوجوان، بیشتر پدرانه است تا زناشویی. او برایش کتاب و دفتر تهیه می‌کند بجای خریدن طلاو زیورآلات و حتی بستر خوابشان نیز جداست. این نکات، نوعی پیام آموزشی درباره مبارزه با نفس اماره را نیز در فیلم برجسته می‌کند که بخوبی مهدی هاشنی از عهده آن بر آمد.
در مورد پایان بندی فیلم باید بگویم یکی از نقاط ضعف فیلم را پایان باز آن است چرا که «مرگ شخصیت مهدی هاشمی کاملاً نشان داده نمی‌شود و مشخص نیست که نوبهار چرا هیچ تلاشی برای نجات او انجام نمی‌دهد.او چاقو خورده و خونریزی دارد . همچنین، فیلم می‌توانست سرنوشت شخصیت‌ها را شفاف‌تر و واضهتر بیان کند که پسر توسط پلیس دستگیر شده و مدی هاشمی توسط پسر زخمی شده چه خواهد شد که فیلم ب این موضاعات توجهی ندارد.همچنین پیشنهاد می شود که ادامه‌ای برای فیلم مردآرام ۲ ساخته شود تا سرنوشت دختر و نقش شیرزاد در زندگی او بیشتر مشخص شود. 
بازی مهدی هاشمی را از نقاط قوت اصلی فیلم است «هاشمی در این نقش درخشیده و همچنین، شهلا شیرزاد که پیش‌تر در فیلم «خورشید» هم موفق بود، در این اثر نیز بازی خوبی ارائه کرده است.»  
تنها ایراد بازی‌ها را لهجه غیرطبیعی برخی از شخصیت‌ها، به‌ویژه مهدی هاشمی است و او نتوانسته لهجه افغانستانی را با دقت اجرا کند و این باعث شده که در برخی سکانس‌ها، باورپذیری فیلم کاهش یابد. 
در پایان تأکید می کنم که «مرد آرام» فیلمی ارزشمند در جشنواره امسال است که با وجود برخی ضعف‌های ساختاری، به دلیل روایت متفاوت و اجرای تأثیرگذار، می‌تواند توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند.با توجه ب اینکه تنها فیلمی بود که در این دور از جشنواره فیلم فجر فقط یک کارگردان زن وجود داشت اینم کارگردان فیلم مردآرام به کارگردانی بهنوش صادقی و خواهرش؛ نویسنده فیلمنامه مهنوش صادقی و مهدی هاشمی همسر نویسنده ؛ که تهیه‌کنندگی و بازیگر نقش اصلی این فیلم را عهده دار بودند.
با آرزوی موفقیت

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا