مصطفی فرجی: جواد افشار دنبال سیمرغ نیست دغدغه مند است.

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، مصطفی فرجی منتقد سینما و فیلم ساز طی یادداشتی اختصاصی گفت: روز اول چهل و سومین جشنواره فیلم فجر چراغ اکران فیلم های جشنواره با فیلم سینمایی صیاد به کارگردانی جواد افشار و با تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی شروع شد. فیلمی بیوگرافی و جنگی که نگاهی به زندگی شهید صیاد شیرازی از سال ۵۸ تا ۶۰ را روایت می کند که حسین تراب نژاد آنرا به نگارش درآورده است.
بنده و خیلی مردم کشور؛ شهید صیاد شیرازی را ففط در حد یک فرمانده ارتش می شناختیم و از خدمات و زحمات ایشان در جنگ تحمیلی و ایجاد اتحاد بین ارتش و سپاه اطلاعی نداشتیم این فیلم رشادتهای و اختلافات با بنی صدر ریس جمهور وقت و ایحاد اتحاد بین سپاه و ارتش را روایت می کند، با دیدن این فیلم متوجه شخصیت شهید صیاد می شویم که چه فرد با ارزش و دوست داشتنی را از دست دادیم و دشمن افراد با ارزش کشور را بهتر از ما می شناسد که دست به ترور آنها میزند. اینرا گفتم که ساختن چنین فیلم های بیوگرافی برای انسانهای شریف کشور برای نسل حاضر و آینده نیاز است تا قدر داشته های خود را بدانیم.
به جرات میتوان گفت فیلم سینمایی صیاد فیلمی جذاب،خوش ساخت با ریتمی عالی و تماشا پسند است که جواد افشار بعداز گذشت چند سال آن را ساخته است، شاید از اولین اثر سینمایی خود بنام کلبه که در ژانر وحشت بود و اکران آن بخاطر شرایط کشور در آن سال گیشه موفقی نداشت، هرچند نمی توان از سریالهای جذاب و پرمخاطب همچون مادرانه، آنام؛ کیمیا ؛ گاندو ۱و۲ و غیره به راحتی عبور کرد.
جواد افشار با ساخت فیلم صیاد اثبات کرد که کارگردان توانمند و کار بلد سینما است با توجه به اینکه خود از رزمندگان دفاع مقدس در گردان کوثر لشکر علی ابن ابیطالب بودند و در عملیات های متعدد شرکت داشتند و جبهه و جنگ را از نزدیک لمس کرده؛ بخوبی توانسته در فیلم صیاد فضای جنگ را به تصویر بکشد و ضعفی در این زمینه مشاهده نشد. بنظرم می توانست سیمرغ کارگردانی جشنواره چهلوسوم به ایشان تعلق بگیرد با توجه به شناختی که دارم هرگز دنبال سیمرغ و تعریف تمجید نبوده همیشه تواضع داشته، بی حاشیه بوده و هست و بیشتر دغدغه ساخت فیلم های با ارزش را دارد که بتواند مردم کشور را هدایت به زندگی بهتر و راضی نگه داشتن آنها کند بنابراین جای سیمرغ بلورین برای همچین کارگردانی توانمند و دوست داشتنی در ویترین خانه اش خالی است.
همچنین نباید از بازی خوب و دلنشین علی سرابی چشم پوشی کرد که جواد افشار بخوبی ایشان را هدایت کرده بی شک او نیز می توانست جزو کاندیدای بهترین بازیگر مرد این جشنواره باشد، بازی علی سرابی در کنار همسرش مارال بنی آدم از نکات جالب توجه این فیلم بود که احساسات و عواطف خانواده را شاهد بودیم مارال بنی آدم راوی داستان فیلم است و او در جشنواره چهل و دوم سیمرغ بهترین بازیگری زن را برای فیلم پروین دریافت کرده و اینک سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد بر دوش همسرش علی سرابی خواهد نشست تا زوج سیمرغ در ویترین خانه شان کامل شود.
در این فیلم هومن برق نورد در نقش بنی صدر و حامد شیخی در نقش محسن رضایی نقش آفرینی کردند که در فرصت مناسبی به این نکات خواهیم پرداخت.
دیگر بازیگران این فیلم عبارتند از نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، رز رضوی و امین میری و امین گلستانه و…
این فیلم محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید انقلاب اسلامی است که با حمایت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و توسط موسسه فرهنگی هنری صاد در سال ۱۴۰۳تولید شده است.
با ارزوی موفقیت برای همه عوامل و بازیگران این فیلم فاخر و با ارزش.