مست عشق | 120٬298٬240٬750

خلاصه داستان فیلم مست عشق
همانطور که در طول زمان تولید و پس از آن از سوی رسانهها اعلام شد فیلم مست عشق درباره زندگی مولانا جلالالدین محمد بلخی از بزرگان سده خود بود که با شمس تبریزی آشنا شده و سیر مراحل عرفان و سلوک را طی میکند. مست عشق چگونگی رسیدن این دو یار به یکدیگر و سرگذشت آنها را سوژه کرده است. با فیلمنامهای از احسان جوانمرد و فرهاد توحیدی که در طول ساخت مشورتهای بسیاری از مولوی شناسان برجسته از جمله دکتر محمدعلی موحد دریافت کردند و تلاش شده است تا داستان بسیار به واقعیت نزدیک باشد.
این فیلم برشی از زندگی مولانا و شمس تبریزی در سالهای ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری است که رابطه مولانا با شمس تبریزی، عشقی که مولانا به او داشت، تأثیر فراوان شمس بر زندگی و اشعار مولانا، و عشق او به خدا را به تصویر میکشد. در واقع در فیلم مخاطب ۵ سال از زندگی مولانا را تماشا میکند و در این ۵ سال اتفاقهای زیادی در زندگی این عارف بزرگ میافتد.
فرهاد توحیدی | نویسنده مست عشق
«هسته اصلی این فیلم ایرانی است. نویسنده و کارگردان ایرانی دارد و در واقع مولفین فیلم ایرانی هستند. حتی آهنگساز آن هم ایرانی خواهد بود. فیلمنامه این اثر با نگاه ایرانی نوشته شده و در فیلم به صراحت به اصلیت ایرانی مولانا اشاره میشود. اما در این فیلم به دلیل اینکه به طور مشترک ساخته میشود ما فقط به به یک بازار توجه نمیکنیم. مولانا در ترکیه از قداست خاصی برخوردار است و این فیلم مخاطبان بسیاری در ترکیه خواهد داشت؛ بنابراین این اثر برای آنها هم اهمیت دارد و جذاب خواهد بود. ما چارهای نداریم جز اینکه در جمع عوامل و بازیگران فیلم ترکیب بینالمللی داشته باشیم. اما مسئله اینجاست که خیلیها فکر میکنند با واگذاری یک نقش به بازیگری اهل ترکیه نقش مصادره میشود؛ مگر زمانی که مصطفی عقاد در فیلم محمدرسولالله یا در عمر مختار آنتونی کویین را برای بازی در نقس حمزه عموی پیامبر یا عمر مختار انتخاب کرد، معنیاش این بود که این شخصیتها توسط آنتونی کویین مصادره شدهاند؟ این بازیگر در آن فیلمها دیگر آنتونی کویین نیست؛ بلکه در هیبت عمر مختار یا حمزه درآمده است.» (منتشر شده در روزنامه سازندگی)
موسیقی تیتراژ و ویدیو کلیپ مست عشق | علیرضا قربانی
- شعر: مولانا
- خواننده: علیرضا قربانی
- آهنگساز: حسام ناصری
- میکس و مسترینگ : آرش پاکزاد
- تدوین: کیومرث بیک زند
تو مرا جان و جهانی چه کنم جان و جهان را
تو مرا گنج روانی چه کنم سود و زیان را
نفسی یار شرابم، نفسی یار کبابم
چو در این دور خرابم، چه کنم دور زمان را
تو مرا جان و جهانی چه کنم جان و جهان را
تو مرا گنج روانی چه کنم سود و زیان را
چه خوشی عشق چه مستی، چو قدح بر کف دستی
خُنُک آنجا که نشستی، خُنُک آن دیده جان را
ز تو هر ذره جهانی، ز تو هر قطره چو جامی
چو ز تو یافت نشانی، چه کنم نام و نشان را
مرده بُدم زنده شدم، گریه بُدم، خنده شدم
دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم
ز همه خلق رمیدم، ز همه باز رهیدم
نه نهانم نه پدیدم، چه کنم کون و مکان را
ز وصال تو خمارم، سر مخلوق ندارم
چو تو را صید و شکارم، چه کند تیر و کمان راAudio Player
نوازندگان تصنیف مست عشق علیرضا قربانی:
- سه تار: هومن مهدویان
- کمانچه: سامان صمیمی
- کاوال: فردین لاهورپور
- دف و بندیر: ذکریا یوسفی
- گیتارباس: دارا دارایی
- سازهای الکترونیک: حسام ناصری
- همخوان: نگین گودرزی، شقایق صادقیان، طناز اسدالهی، ذکریا یوسفی
- ضبط : استودیو نُواک
- طراح کاور: محمد یعقوبخانی
بازیگران و عوامل فیلم مست عشق؛ شمس و مولانا
یکی از ویژگیهای جذاب فیلم مست عشق ترکیب حضور بازیگران آن است. از ستارگان مطرح سینمای ایران و ترکیه همگی در این اثر سینمایی دور هم جمع شدهاند و میتوان این فیلم را یکی از مهمترین و پرستارهترین آثار سینمایی چند سال اخیر دانست؛ پارسا پیروزفر بازیگر مطرح و محبوب سینمای ایران در نقش مولانا بازی میکند و شهاب حسینی نیز در نقش شمس تبریزی با گریمی متفاوت و دیدنی در این اثر حضور دارد. حسام منظور دیگر بازیگری است که یکی از نقشهای اصلی این فیلم یعنی شخصیت حسامالدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا) را بر عهده گرفته است.
بوراک توزکوپاران بازیگر مطرح سینمای ترکیه در نقش سلطان ولد (پسر بزرگ مولانا) حضور دارد. بوران کوزوم دیگر بازیگر مطرح ترکیه است که نقش علاءالدین (پسر مولانا) را بازی میکند. اما شاید یکی از مهمترین چهرههای این فیلم هانده ارچل ستاره تلویزیون و سریالهای ترکیه است که در مست عشق در نقش کیمیا خاتون (دختر مولانا) حضور یافته است. بنسو سورال در نقش مریم خاتون، سلما ارگچ در نقش کِرّا خاتون (همسر مولانا)، ابراهیم چلیکول در نقش اسکندر و خالد ارگنچ ستاره مطرح ترکیه که پیش از این در سریال دیدنی حریم سلطان بازیگر نقش محوری بود در نقش پدر مولانا، از دیگر بازیگران این فیلم هستند.
مهران برومند تهیهکننده این اثر است که با سرمایهگذاران کشور ترکیه این فیلم را تولید کرده و تمامی تصاویر در کشور ترکیه ضبط شده است. فاهیر آتاک اوغلو آهنگساز آثاری همچون عمر و حریم سلطان، آهنگسازی موسیقی فیلم را بر عهده داشته و علیرضا قربانی موسیقی تیتراژ آن را اجرا کرده است که در ادامه تماشا میکنید.
مدیر صدابرداری: علیرضا علویان، مترجم فیلمنامه: نفیسه لاله، رنگ شناس: هوتن حق شناس و مانا محمدطاهر، آهنگساز: فاهیر آتاک اوغول، تدوین: جیدا کاراقول و دیلبر کویونجو، دستیار فیلمبردار: عارف جان کوجا و موجایت کیلیچ، دستیار نورپردازی: سید اوزدن، دستیار کارگردان: گیزم کاراجا و سوال سنرجانشین تهیه کننده: شهرام زاهدی، سرپرست گروه کارگردانی: محمدرضا رستمی، مدیر فیلم برداری: مرتضی پورصمدی، مدیر تولید: تولگا توسون، مدیر هنری: نیلوفر چامور، طراح گریم: ایمان امیدواری، دستیار اول و مدیر برنامه ریزی: فاتیح کجا، طراح جلوه های ویژه میدانی: آیتکین یالچین، طراح بدلکاری: شاهین کاراکوش از دیگر عوامل این فیلم هستند.