فیلم چشم بادومی متاثر از فیلم گاو استاد مهرجویی

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، صاحبه پویان مهر منتقد جشنواره فیلم فجر طی نقدی اختصاصی نوشت:
چشم بادومی اولین کارگردانی ابراهیم امینی به تهیه کنندگی سجاد نصراللهی سنگ بنای محتوا را نامیزان چید، هدف نشان دادن درک درست نسل نوجوان امروز و تفاوتهای روحی و البته تاثیرات هورمونی حاصل از بلوغ بر خلقیات و روان آنهاست، خانوادهها با تحمیل عقاید خود به نوجوانها آسیب میزنند و بعد از آن هزار مدل اختلال و دارو به فرزند خود میبندند و در آخر نیز جوانی افسرده و با بحران هویت تحویل جامعه میدهند، از طرف دیگر عنوان میکند اگر بجای همدلی با این نسل آنها را در تنبیه و روش گذشتگان رها کنیم و تنها بگذاریم نتیجه میشود یافتن دوستی از خانواده وهم بنام مانی، نویسنده متاثر از فیلم گاو استاد مهرجویی و اشاره به آن خواست به فضایی شبیه به همان برسد اما تیپ ماندگاری از قهرمان درنیامد.
فیلمنامه عطف بندیها را رعایت کرده، اوج دارد قهرمان مائده است، ضدقهرمان مادرش و پیردانا پدربزرگش است، نقش همگی در پیشبرد پیرنگ خوب است، در کل فیلمنامه از نظر فنی درست اما از نظر شیوه روایت محتوا دچار سردرگمی است، دلیل این امر نیز طراحی صحنههایی است که میتوانستند حذف یا جایگزین شوند.
نقش آفرینی بازیگران خوب است، تجربه داران با لحن روان و شخصی کردن نقش خود بر ریتم اثر میافزودند، نقش اول نوجوان قصه هم بر کاراکتر مسلط است، ضعف در ایجاد لهجه شیرازی است که در یکی دو کلمه خلاصه میشود و دلیلی برای آن وجود ندارد.
میزانسن و فضای برفی روستا بر سردی رابطه مائده و خانواده مهر تایید میزند.
تیم طراحی صحنه بهتر از طراحی لباس کار کرده اند اما هردو از عهده کار خود برآمدهاند.
تصویر برداری خوب و درستی دارد، صداگذاری و تیم موسیقی نیز همسو با پیرنگ عمل کردهاند.
تدوین میتوانست با انتخاب چینش دیگری برای صحنهها هم از ایجاد ابهام جلوگیری کند هم ریتم را افزایش دهد، نیاز به حذف سکانسهای مازاد دارد.
با اینکه کارگردان بر فضاسازی و میزانسن دقت داشته اما موفق به ساخت اثری منسجم نشده، نیاز بود متن بازبینی شود و یا در چیدمان تدوین دقت بیشتری شود.
ایده اصلی کار مسالهای مهم، پیچیده و ارزشمند است، پرداختن به این قبیل موضوعات و آموزش به خانوادهها جز وظایف خانواده هنر میباشد ولی اگر بخواهد در قامت یک جشنواره ظاهر شود باید پرداختی بسیار قویتر داشته باشد.