فیلم مرد آرام تصویر مردسالاری و بی اختیار بودن زنان

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، صاحبه پویان مهر منتقد جشنواره فیلم فجر طی نقدی اختصاصی نوشت:

مرد آرام برای من فقط تصویر رنجی که زنان افغانستان می‌کشند نیست، فرهنگ مردسالاری و بی اختیار بودن زنان از تصمیم گیری در بسیاری از نقاط خاورمیانه است، کودک همسری و تلقین این مساله به آن کودک که تو باید همسری خوب برای شوهرت و مادری فداکار برای فرزندانت باشی آن هم اگر که به دلیل زایمان در سن کم از بین نروی هنوز در کشور خودمان هم حل نشده‌، در فیلم وقتی دختر در تب می‌سوخت دیالوگ زیبایی عنوان شد اینکه گناهش این است که دختر است.
نویسنده آگاهی را به مردم نشان می‌دهد، کتاب به دست نوبهار دختر نوجوان قصه می‌دهد و می‌گوید در این سن وقت پیشرفت و آگاهی‌شان است نه خوابیدن کنار مردی بنام شوهر که می‌تواند نوه‌ای هم سن او داشته باشد.
دیالوگ‌ها تا حد زیادی خوب اند، عطف بندی و اوج دارد، کاشت‌ها نیز رعایت شده اما ریتم کند است و نیاز به تعلیق‌های جدی و خرده روایاتی هم‌سو با پیرنگ برای بالا بردن ضربان اثر داشت.
طراحی صحنه و لباس کار خود را تا حد زیادی درست انجام داده اند و در ایجاد فضای بصری خوب موفق عمل کرده‌اند، فرهنگ و آداب کاراکترها از پوشش و نحوه چیدمان خانه مشخص می‌شود.
گریم بسیار عالی است خصوصا تغییر چهره ناگهانی قهرمان اثر از موی سفید و شلخته به مردی با موی مشکی و تمیز.
تدوین اثری با ریتم و کشش پایین تحویل مخاطب داده، این اتفاق می‌تواند به متن نیز برگردد اما مساله صحنه‌هایی که قابل حذف بودند خیر، باید بر این مهم دقت می‌شد تا علاوه بر صرفه جویی در زمان بر سرعت و ضربان فیلم نیز تاثیر می‌گذاشت.
کارگردان از این حیث که بر میزانسن دقت داشته نقد مثبت و از این نظر که متن را بازنویسی نکرده تا یک فیلم‌نامه دقیق و خوش ریتم داشته باشد و تدوین نیز دچار ضعف نشود مورد نقد منفی قرار می‌دهم.
قهرمان و سیر قصه شما مرا تا حد زیادی یاد داش آکل انداخت، خصوصا نحوه پایان بندی، ولی نتوانست آن را دوباره به سینما بیاورد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا