فیلم شمال از جنوب غربی می تواند کاندیدا طراحی صحنه، تصویربرداری و گریم باشد!

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، صاحبه پویان مهر منتقد جشنواره فیلم فجر طی نقدی اختصاصی نوشت:
شمال از جنوب غربی فیلمی است که جنگ بین نیروهای مردمی و کالدوها را در سال ۱۳۶۱ به تصویر میکشد، محتوا رشادتهای نیروهای نظامی و نشان دادن میزان سختی کارشان در آن برهه از زمان است که به تهیه کنندگی مهدی مددکار و کارگردانی حمید زرگرنژاد تا حد زیادی موفق عمل کردهاند.
گویا هدف بر این بوده که در معرفی و شروع فیلم روایت بهصورت موازی به مخاطب نشان داده شود، همین مساله باعث آسیب به یک سوم ابتدایی اثر شد زیرا سبب سردرگمی گشت و بیننده بعد از عطف اول کم کم وارد ماجرا شد و تا قبل آن فقط با یک سری صحنه پراکنده و دیالوگهای نامفهوم مواجه است، از تعلیق بهره میبرد و هیجان ایجاد میکند، میانه پرکشش است و در جهت پیرنگ پیش میرود، کاشتهای خوب زیاد دارد ولی باید بر دیالوگها دقت بیشتری میکردند.
بازیگران اصلی بازی مناسبی ارائه دادند البته به جز در ایجاد لهجه مازندرانی، مصطفی زمانی در سطح خوبی ظاهر شده است، زبان بدن مناسب کاراکتر و لحن درست را شناخته، بهناز جعفری، هومن حاجی عبداللهی و محمدرسول صفری نیز نقش را درآورده و موفق بودند، اما نقش آفرینی بازیگران فرعی خوب نیست و گاهی حالت تصنعی به خود میگیرد، لحن درست ندارند و در بیان دیالوگ خشک و بی احساساند.
طراحی صحنه فیلم یکی از بهترینها در جشنواره فجر ۱۴۰۳ است، کاشتهای درست و خوب دارد و فضاسازی بینظیری کردهاند، این نکته در رابطه با گروه گریم و لباس نیز صدق میکند، مثلا علامت سوختگی روی صورت زهره ضدقهرمان داستان، کاشت خوبی برای نشان دادن این است که چه کسی قرار است آتش به پا کند.
نحوه پایان بندی اثر انتخاب خوبی بود و هیچگونه سوال بی پاسخی برجا نگذاشت.
تصویربرداری بر تعلیق میافزاید و علاوه بر نشان دادن روایت و راهنمایی خط نگاه به مخاطب، زیبایی بصری را نیز درنظر گرفته، این بخش از کار شایسته تقدیر است.
نورپردازی با تم آبی و ترکیب آن با مه در جنگل هراس و هیجان بیشتری را ارائه میکند.
موسیقی متن مناسب پیرنگ میباشد و صداگذاری نیز دقیق و سینک عمل کرده.
جلوههای ویژه تا حد زیادی طبیبی و باورپذیر است.
تدوین کار جز در یک سوم ابتدایی که چینش صحنهها درست نبود و سبب ایجاد ابهام شد در باقی موارد خوب عمل کرده است، ریتم را بالا نگه داشته، البته صحنههایی مانند نماز خواندن دیده شد ولی کمونیستها چنین اعتقادی ندارند، بنابراین باید گفت صحنههای مازاد دیده شد.
در بخش کارگردانی نیز باید بگویم یکی از فیلمهای خوب دفاع مقدس را ساختهاند، ضعفهای وارد بر آن نظیر بازی درست گرفتن از برخی بازیگران فرعی و توجه به سکانس افتتاحیه که خوب از آب درنیامد کمتر از آن چیزی است که از قوت نظیر دقت در طراحی صحنه و لباس و گریم و تصویر برداری نشان داد.
اگر منصف باشند این اثر در بخشهای طراحی صحنه و تصویربرداری و گریم کاندید خواهد. شد.