فیلم زیبا صدایم کن با داستانی از رهایی و چالش‌های اجتماعی

مصطفی فرجی منتقد سینما و فیلم ساز

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، مصطفی فرجی منتقد سینما و فیلم ساز طی یادداشتی اختصاصی گفت: فیلم سینمایی ” زیبا صدایم کن ” آخرین ساخته رسول صدر عاملی و با تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر رو نمایی شد؛ فیلمی در ژانر درام اجتماعی و روان‌شناختی هست داستان فیلم به خوبی مسائل روان‌شناختی جامعه را نشان می‌دهد.و سکانس‌هایی که با تشویق تماشاگران همراه بود چرا که این فیلم می‌تواند محل بحث و تحلیل‌های مختلف باشد.مثلا دزدیدن ماشین گشت ارشاد توسط بازیگر اصلی فیلم امین حیایی و آزاد کردن دختران بد حجاب داخل ون در سر چهاراهی که با آزادی آنان و پرواز کبوتران مج شد و همزان دختران آزاد شده کار امین حیایی را با تشویق و کفت زدن و سپس از محوطه گریختن با تشویق تماشاچیان روبرو شد.

جالب است این فیلم در حضور دکتر عارف معاون اول رئیس‌جمهور در دولت دکتر پزشکیان اکران می شد، رخ داد.
درباره محتوای فیلم:باید گفت «این فیلم داستان دختری را روایت می‌کند که مادرش را از دست داده و پدرش در یک آسایشگاه روانی بستری است. پدر در روز تولد دخترش از آسایشگاه فرار می‌کند تا برای او جشن بگیرد اما متوجه می‌شود که هیچ درآمد و پولی ندارد. این فرار باعث وقوع اتفاقات مختلفی می‌شود که قصه فیلم را پیش می‌برد.
فیلم از نظر ریتم و ساختار روایی قوی عمل کرده و در عین پرداختن به یک درام اجتماعی، مسائل روان‌شناختی را نیز مورد بررسی قرار داده است. یکی از نقاط قوت آن، بازی درخشان امین حیایی در نقش پدری با مشکلات روانی است که توانسته این نقش را بسیار باورپذیر ایفا کند.
یکی دیگر از سکانس‌هایی که واکنش مثبت تماشاگران را به همراه داشت، صحنه‌ای بود که دختر بازیگر فیلم سوار بر موتور دیده می‌شود و امین حیایی پشت سر او نشسته است.هرچند ساکی بین آنها بود و موتورسواری دختر روی فیلمرو بود زیرا او موتور سواری بلد نبود. «این سکانس، که به نوعی اشاره‌ای به موضوع موتورسواری زنان دارد و با تشویق حضار قرار گرفت. اگرچه از نظر فنی مشخص بود که دختر خودش قادر به راندن موتور نیست، اما پیام کلی آن برای مخاطبان جالب توجه بود.»
فیلمی که جامعه را به چالش می‌کشد پیام اصلی فیلم “زیبا صدایم کن ” نشان می‌دهد جامعه چگونه یک فرد را به عنوان بیمار روانی معرفی می‌کند در حالی که ممکن است مشکل اصلی در خود جامعه باشد که باعث مشکلات روانی افراد می شود. بعنوان مثال وقتی صاحب کار دختر حقوقش را نمیدهد پدر با تهدید و دعوا پول دخترش را می گیرد . پس افراد جامعه با مشکلات اخلاقی باعث برهم زدن اعصاب و راون می شوند.  و همچنین شخصیت امین حیایی در جایی از فیلم، در مدرسه دخترش، ساعت معیوبی را تعمیر می‌کند، اما مدیر مدرسه با تعجب به او نگاه می‌کند. این سکانس نیز نشان می‌دهد که او بیمار نیست بلکه جامعه‌ای که او را بیمار می‌داند، دچار مشکل است. این مفهوم به‌خوبی در فیلم پرداخته شده و بیننده را به فکر فرو می‌برد.»  
فیلم نقاط قوت و ضعف داشت که یکی از نقاط مثبت فیلم، توجه رسول صدرعاملی به استعدادهای جدید بازیگری است. او همیشه بازیگران جوان و ناشناخته را کشف و به سینما معرفی می‌کند، همان‌طور که در گذشته با فیلم‌هایی مثل “دختری با کفش‌های کتانی” و ” من ترانه ۱۵ سال دارم” که ترانه علیدوستی ( الان برای خود ستاره ای شده است) این کار را انجام داده بود. 
اما برخی ضعف‌های فیلم کش دادن برخی صحنه‌ها و طولانی شدن روایت از جمله نکاتی هست که می‌توانست بهتر مدیریت شود. همچنین، برخی صحنه‌های فیزیکی بین شخصیت‌ها، مانند قرار دادن سر بر شانه، و دزدی اتومیبل ون پلیس و موتور با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد و ممکن است حساسیت‌هایی ایجاد کند. 
در پایان «زیبا صدایم کن» فیلمی تأثیرگذار است که هم به لحاظ فنی و هم از نظر محتوایی، بحث‌برانگیز خواهد بود.و باید دید که سازمان سینمایی در نهایت چه تصمیمی درباره این فیلم و سکانس‌های بحث‌برانگیز آن خواهد گرفت. آیا این فیلم بدون سانسور به اکران عمومی می‌رسد یا تغییراتی در آن اعمال خواهد شد؟ بهرحال برای عوامل و بازیگران این فیلم آرزوی موفقیت دارم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا