فیلم رگه های آبی با سوژه ای سخت و پر سانسور

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، صاحبه پویان مهر منتقد جشنواره فیلم فجر در نقدی اختصاصی بر فیلم رگه های آبی نوشت:
رگ‌های آبی بخشی از زندگی شاعر بزرگ‌ معاصر فروغ فرخزاد است که به قلم و کارگردانی و تهیه کنندگی جهانگیر کوثری می‌باشد، فروغ زنی جسور و عاشق پیشه بود و عمر کوتاهی داشت
هدف این است که بگویند فروغ فرخزاد بسیار جلوتر از زمانه‌اش زندگی می‌کرده، جایی که زنان امروز تازه به آن رسیده‌اند و هنوز به دست نیاورده‌اند، اینکه مادری به فداکاری افراطی نیست و باید احساس خود را نیز ببینند.
داستان اینگونه شروع می‌شود که دختری سردرگم  که احساساتش نزدیک فروع است و هم‌نام اوست و زندگی خوبی با همسرش ندارد شروع به نوشتن روایت زندگی فروغ  و ساخت فیلمش می‌کند، ورود به داستان زندگی فرخزاد را نپسندیدم مبهم بود و به یکباره شروع شد.
روشن‌تر بگویم ما در این اثر دو فروغ داریم یکی فروغ امروز و دیگری فروغی که سال ۱۳۴۵ از دنیا رفت، ولی در روایت قصه به صورت موازی موفق نبوده‌اند.
کاشت‌های خوب دارد که به چشم می‌آید نظیر طوفانی که بر  سفره عقد فروغ و پرویز آمد و در نهایت طوفان واقعی وارد زندگی‌شان شد،  و یا تیمارستانی که ستاره پسیانی وارد آن می‌شود نماد بیرونی دیوانگی‌های روحی فروغ فرخزاد و راوی قصه‌اش است که کمتر کسی درک خواهد کرد و فهمید.
معرفی کاراکتر اشتباه است، قصه بر این اساس پیش می‌رود که مخاطب کاراکترها را می‌شناسد و یا بر بعضی مسائل مانند خودکشی فروغ آگاهی دارد،  بنابراین تلاشی بر معرفی مشیری و نادر و … نکرده‌اند، نباید این‌طور پیش می‌رفت به این دلیل که باید سطح آگاهی بیننده را صفر درنظر بگیرند.
تدوین می‌توانست در چینش صحنه دقت بیشتری داشته باشد، خصوصا در یک سوم ابتدایی کار، اما ریتم اثر خوب است، تم رنگی سیاه و سفید هم انتخاب هوشمندانه‌ای است، این درواقع گواه همان حرفم است که زنان امروز تازه به زمانی سفر کرده‌اند که فروغ در آن می‌زیسته است.
در عطف دوم فروغ تاریخ امروز  بر سر جنازه فروغ گذشته در زیر تشعشعی از نور می‌رود که دو معنی دارد اول اینکه بگوید امید هست که شرایط مساعد شود و دوم اینکه پاکی و قداست فروغ را نشان دهد.
موسیقی متن بر رنگ پیرنگ افزود و موفق بود، تیم طراحی صحنه و لباس و گریم نیز موفق عمل کردند و فضا را برای روایت آماده کردند.
پایان بندی سرهم بندی شده و سریع اتفاق افتاد و  سرانجام تمام کاراکترها روشن نشد.
به کارگردانی از جهت ساخت اثری خوش ریتم و توجه به صحنه و لباس و بازی خوب بازیگران نقد مثبت اما بخاطر تکیه بر اطلاعات مخاطب بعنوان کاشت برای فیلمش و عدم توجه بر تدوین مورد نقد منفی قرار می‌دهم.
نام اثر را می‌پسندم یعنی فروغ‌ها  همچنان زاده می‌شوند اما با وجود بازی خوب بازیگران خصوصا باران کوثری نمی‌توان گفت که با یک اثر خوب مواجه بودیم زیرا مجموعه ای از عوامل سبب کامل شدن امتیاز یک فیلم می‌شوند، نیاز به بازنگری جدی از هر جهت داشت، البته که باید درنظر گرفت سوژه سخت و پر سانسوری را انتخاب کرده اند، تنگی عرصه را بر عوامل درک می‌کنیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا