فیلمنامه «خدای جنگ » ۵ سال توقیف بود!

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، حسین دارابی کارگردان فیلم خدای جنگ گفت: فیلمنامه «خدای جنگ » ۵ سال توقیف بود؛ قرار بود «خدای جنگ» را قبل از «مصلحت» بسازم. فیلم تا پیش تولید جلو رفت اما به دلیل حساسیتها متوقف شد.
وی ادامه داد: پارسال آقای احسان محمدحسنی، مدیر سابق سازمان اوج، تماس گرفتند و گفتند که تلاش دارند موضوع را حل کنند. هرچند من باز هم چشمم آب نمیخورد و تصورم این بود که امکان ندارد مشکل «خدای جنگ» حل شود و به تولید برسد اما پیش رفتیم و از اوج و دوستان هوا فضا ممنونم که پای کار بودند تا تولید شود.
دارابی در پاسخ به اینکه چه ایراداتی به فیلم گرفته میشد، توضیح داد: میگفتند چرا این فیلم به واقعیت نزدیک نیست؛ میگفتند اینکه اصلا شهید تهرانی مقدم نیست! مشاورانی که نفوذهای زیادی داشتند، سینما را نمیشناختند و برداشتهای اشتباهی داشتند، به شدت جلوی فیلم را گرفتند؛ در صورتی که هوا فضا کمک میکرد کار انجام بشود اما کسانی با کمسوادی کاری کردند که فیلم در پیش تولید توقیف بشود.
وی افزود: در آن زمان با عوامل قرارداد بسته بودیم و اولین همکاری اوج و حوزه هنری قرارشد رقم بخورد که متاسفانه به سرانجام نرسید.
این کارگردان درباره پرتره نبودن فیلم توضیح داد: از ابتدا نمیخواستیم پرترهای از شهید تهرانی مقدم بسازیم؛ بلکه میخواستیم درباره این برهه صحبت کنیم؛ برههای که ایران وارد فضای موشکی شد.
دارابی با اشاره به دخل و تصرف و اقتباس آزاد فیلم افزود: اگر میخواستیم وارد واقعیت زندگی شهید طهرانی مقدم شویم، دستمان در قصهگویی بسته میشد؛ درحالیکه نیاز به دخل و تصرف بود و گرهها باید پرچالشتر و دارماتیکتر میشدند. از طرفی ایشان فرد بزرگی بودند و وارد شدن به زندگیشان سخت بود. اگر میخواستیم پرتره ایشان را بسازیم، شاید باید برهه دیگری را انتخاب میکردیم. قصه به واقعیت نزدیک است اما در نمایش تصویر زندگی خانوادگی شهید، اقتباس آزادتری داشتیم.
این کارگردان درباره حضور ساعد سهیلی نیز گفت: حضور ساعد سهیلی برای ما ریسک داشت؛ هم میترسیدیم به نقش نخورد از طرفی میتوانست متفاوت هم باشد. او پرانگیزه بود و فیلمهای قبلی مرا هم دوست داشت.
کارگردان «مصلحت» در پاسخ به اتفاقاتی که برای این فیلم در اکران رخ داد، توضیح داد: بعد از اینکه مصلحت ساخته شد با اینکه مجوز اکران داشتیم اما چند جمله حساسیت ایجاد کرد و جلوی اکران فیلم گرفته شد. وزارت ارشاد با فیلم مسالهای نداشت، بلکه قوه قضائیه با فیلم مشکل داشت و ما دو سال کامل جلسات متعدد رفتیم تا در نهایت توانستیم به کمک افراد جدید جوانتری که آمدند و با اصلاح یک پلان و دو دیالوگ، «مصلحت» را اکران کنیم.
دارابی ادامه داد: روزی که با دادستان کشور جلسه داشتیم، گفتم خیلی از فیلمها حرفهای تندتری میزنند؛ چرا نگاهها تا این میزان به سمت ماست؟ وقتی وزارت ارشاد به عنوان نماینده حاکمیت به فیلم مجوز داده، چرا باقی نهادها باید نظر بدهند؟ به محض اینکه روی موضوع حساسی دست بگذارید، خیلی جاها روی فیلم حساس میشوند. باید مدام دیالوگ کرد و به فیلمسازان جوان نیز اعتماد صورت بگیرد./ایرنا