شادمهر راستین: کتاب ده روز شگفت‌انگیز را بخوانید

معرفی کتاب از استاد بزرگ نویسندگی

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، شادمهر راستین فیلمنامه‌ نویس سرشناس کشورمان با معرفی اختصاصی کتاب ده روز شگفت انگیز از الری کوئین با ترجمه خسرو سمیعی از انتشارات طرح نو نوشت:

الری کوئین نام مستعار دو نویسنده زبردست جنایی‌نویس آمریکایی به نام‌های “فردریک دانی” و “مانفرد بنینگتون‌لی” است که توانسته‌اند یک شخصیت خیالی همچون پوآرو یا شرلوک هلمز آمریکایی در ادبیات جنایی آمریکا خلق کنند.
هرچقدر آگاتا کریستی احساسات ضد استعماری‌اش را در پیرنگ‌های جنایی پرونده‌های پوآرو، جذاب و رازآلود نشان داده، الری کوئین با گرایشی روانشناختی و درونگرا، به انگیزه قتل‌های جنایتکارانش پرداخته است.
با این حال الری کوئین متأثر از آثار جنایی ژرژ سیمنون در قالب شخصیت کمیسر “مگره” به‌طور غیرمستقیم شرایط اقتصادی-اجتماعی دهه سی آمریکا را زمینه‌ساز جنایت‌های قاتلین‌اش می‌داند.
«ده روز شگفت‌انگیز» الری کوئین یکی از تعداد بی‌شمار کتاب‌های جنایی و رازآلود تیم دونفره “دانی و لی” است که نه تنها مجموعه‌ای تلویزیونی از آن اقتباس شده بلکه به‌طور نامعلوم و یا نامحسوس در فیلم‌های سینمایی ژانرهای جنایی، رازآلود و پلیسی از شخصیت‌های الری کوئین گرته‌برداری شده است تا آنجا که کارآگاه‌های آثار فینچر و شخصیت کلاریس در مجموعه هانیبال‌ها را اقتباسی از الری کوئین می‌دانند.
رابطه کاری الری کوئین با پدرش که افسر پلیس بازنشسته است به نوعی تداعی کننده رابطه کافکا با پدرش می‌باشد که نوعی اطاعت و نفرت در هم‌زیستی‌ای غیرقابل تغییر است.
شاید نبود شخصیت زن تأثیرگزار یا زن اغواگر در آثار الری کوئین، علت عدم استقبال از آثار او در هزاره سوم است اما هرجا صحبت از قاتلی با انگیزه‌های روانشناسانه است می‌توان در آن ردی از الری کوئین یافت.
جایی در کتاب “راز و رمز کلاه رومی” الری کوئین به پدرش می‌گوید: “پول ریشه همه بدی‌هاست” و بدون آن که لحنش تغییر کند ادامه می‌دهد: “بابا… پول نتیجه همه بدی‌هاست” و در کتاب بازیکن طرف مقابل می‌گوید: “دیگر جای تعجبی در دنیای واقعی وجود ندارد یا بهتر بگوییم همه چیز آنقدر شگفت‌انگیز است که شگفتی از بین رفته است.”

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا