تذکر عضو هیات انتخاب/جوایز جابجا نشود و عدالت رعایت بشود
یادداشت محمود گبرلو منتقد پیشکسوت سینما

به گزارش آژانس خبری سینمادرام، محمود گبرلو منتقد پیشکسوت سینما طی یادداشتی اختصاصی نسبت به هیات داوران جشنواره فیلم فجر تذکر داد و مدیران را به شفافیت دعوت کرد و نوشت: چند روز دیگر بزرگترین جشنواره ملی ایران برگزار می شود و هزاران نفر از علاقمندان و متخصصین دور هم جمع شده و با تماشای فیلم به بحث و گفتگو درباره فیلم ها ، فیلمسازان و سینمای ایران می پردازند.
بر حسب انفاق و برای دیدن برخی دوستان به “برنامه رو به اینده سینمای ایران سوره” که ماهانه در سینما آزادی برگزار می شود رفتم .ناخودآگاه و هم به درخواست امیر قادری وارد بحث بزرگواران رضا داد و طباطبایی نژاد شدم.
هر چقدر درباره آینده سینمای ایران بحث و گفتگو بشود کم است، بخصوص زمانی که مسیر گفتگو ها به سمت شفاف سازی و یا افشای زوایای پنهان عملکرد گذشته میرود و در این میان که حقایقی آشکار میگردد و چراغ راه آینده است جذاب ترین بخش گفتگوهاست .مثل نحوه انتخاب فیلم ها و یا انتخاب هیات داوران و جایزه دادنها و رای های مردمی که آقای رضا داد و طباطبایی نژاد بعد چند سال آن را بیان کردند. و یا حتی در باره ی نظرات شوراهایی همچون پروانه ساخت و نمایش مثل موضوعی که کارگردان فیلم عزیز افشا کرد.
دنیای امروز فضای مجازی دبگر اجازه پنهان کاری و یا بده بستان های پشت پرده را نمی دهد ، همه یاد گرفتند برای جلوگیری از رانت و رفاقت بازی و دروغ پردازی و باندبازی و کلا سالم سازی فضای جامعه تخصصی خود از فضای آزاد و گسترده دنیای مجازی بهره لازم را ببرند و در لحظه به افشاگری بپردازند و حقایق را آشکار کنند. امیدوارم این روزها که اکثر رسانه ها به سمت گفتگو های تصویری گام برداشتند این نکته کلیدی و رمز موفقیت رسانه را فراموش نکنند.
در این میان برخی افراد در رسانه و یا حاکمیت مدیریتی ، این موضوع را فهمیده و با شفافیت عمل می کنند اما برخی هنوز این شفافیت را درک نکرده و پنهان کاری و رایزنی های پشت پرده را یک اصل و مصلحت برای خود می دانند و وقتی هم ، کسی به شفافیت سخن می گوید متهم به خیانت می کنند و تاکید و سفارش می کنند دفعه ی بعد افرادی را انتخاب کنند که امین تر و خودی تر باشند!
اما واقیت امر این است نسل امروز ابایی از بیان صداقت و مواضع خود حتی به غلط ندارد و به شدت مدافع عقاید و برنامه های خود است و ایکاش همه این را مبنا قرار دهند یعنی اگر فیلمی انتخاب شد و یا نشد و یا اگر فیلمی و یا فردی در داوری بر مینای بک نگاه علمی و تخصصی تعیین شد یا نشد حتی اگر باب میل نبود و به اصطلاح قدیمی و سوخته ” مصلحت ” نبود و یا اگر سینماگری برای دریافت جایزه به مراسم نیامد و یا حتی اگر معترض و مخالف بود در لحظه ، جوایز جابجا نشود و عدالت رعایت بشود که این روش به رضایت مخاطبین بخصوص نسل جدید نزدیک تر است.